Gården

Gården

Grillar och utemöbler finns att tillgå för alla och ställs ut under vårens gårdsdag. Om du/ni vill utnyttja det tidigare på året finns det att hämta upp ur källaren 9 AB, samt i sommarboden. Tänk på att städa undan efteråt så gården ser trevlig ut, samt att lägga in dynor inomhus. Dynor förvaras på i källaren 9 A.


Vid rökning utomhus får fimpar ej slängas på gården.


Grinden mot granngården är avsedd för barnfamiljer som vill utnyttja Familjebostäders sandlåda. Det är ej avsikten att använda grinden som genväg ut mot Mariaplan och inte heller för oss att utnyttja resterande del av Familjebostäders gård. För att undvika genomgång över vår gård och minska stölder bör grinden stängas när man inte befinner sig ute.


Det finns en gemensam leksakslåda som man kan använda, och där leksakerna får lånas men förstås ska läggas tillbaka.

Barnvagnar kan förvaras i portiken eller i förrådsutrymmet vid trappan i källare 9 B. Cyklar kan förvaras i eller vid cykelskjulet, de får ej ställas i portiken. Under årens gång har vi tyvärr

erfarit stölder ifrån gården. Så om du förvarar en värdefull cykel eller barnvagn på gården uppmanar vi dig att alltid låsa fast den.


Ytterdörrarna mot såväl Mariagatan som mot innergården skall hållas stängda och ej ställas upp. Detta främst ur energisparsynpunkt men även p g a ökat slitage av väder och vind samt stöldrisken. Dörrar till vindar och källare skall alltid hållas stängda och låsta. Tänk på att lämna ut portkoden till så få personer som möjligt. Samma portkod gäller för alla tre dörrarna.


Alla lägenheter har utrustats med en portnyckel, att använda vid t ex elfel. Om du saknar portnyckel eller annan nyckel till föreningsgemensamma utrymmen, kan du få låna nyckel av styrelsen får kopiering på egen bekostnad.


Portiken skall frånsett barnvagnar hållas fri från all förvaring, t ex av cyklar, leksaker och grovsopor. Om man tillfälligt måste ställa något i portiken skall det märkas med namn samt vilket datum det kommer tas bort.