Tvättstugan

Tvättstugan

Tvättstugan bokas med nyckelbrickor och torkrummet kan användas en timme efter avslutad tid. Vi praktiserar ej att man kan ta över en bokad tid som inte påbörjats inom en timme.


Vatten och el till maskinerna stängs av efter avslutad tvättning och det sedvanliga torktumlarluddet avlägsnas. Torktumlaren fungerar bättre om det är svalt, så öppna gärna fönstret vid användning, men glöm inte att stänga efteråt. Om tumlaren har dålig effekt kan kassetten i underkant behöva tömmas och rengöras.


Luddlådan på baksidan av tvättmaskinerna behöver även den rensas, så gör det gärna till en vana att göra efter varje tvätt. Det finns en soptunna i tvättstugan, men tag helst med dina tomma förpackningar och sortera till återvinning istället.


Det finns en mangel i tvättstugan och anvisningar finns på plats – läs dessa innan användning! På vinden 9 AB och 20AC finns även torkvindar där man kan hänga tvätt, t ex om man har egen tvättmaskin i lägenheten. Det finns även tvättlinor på gården. Till dessa behövs ingen bokning.